Medisch Pedicure Lage Ham 90 , 5102 AD Dongen , tel: 0162-312881 Email: monique@medischpedicuredongen.nl
Home.Behandelingen.Prijslijst.Producten.Contact.Online afspraak.


Een complicatie van diabetes mellitus is micro-angiopathie. Dit houdt in dat kleine slagaderlijke bloedvaatjes worden aangetast door de hoge bloedsuikerspiegel. De problemen beginnen vaak bij de ogen, nieren en de voeten. Door de verslechterde bloedcirculatie komt er minder zuur en voedingsstoffen bij de weefsels en de afvalstoffen worden minder goed afgevoerd. Gevolg is dat wondjes aan de voeten slecht genezen.Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door de hoge bloedsuikerwaarde. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen
(diabetisch neuropathie). Dit proces is niet te stoppen maar met regelmatige controle, goede zorg en voorlichting proberen we u voeten zo lang mogelijk in een goede conditie te houden.
Voetbehandeling bij diabetici
Preventie diabetici
* Kijk dagelijks naar uw voeten eventueel met behulp van een spiegel.
* Loop niet op blote voeten.
* Knip nagels altijd recht, maar niet te kort. Beter is het om de voeten te laten   verzorgen door een medisch pedicure.
* Het gebruik van tinctuur of likdoornpleisters is niet toegestaan.
* Een voetenbad wordt sterk afgeraden. De huid wordt hierdoor week en verhoogt   daardoor de kans op (ver)wonden en op infecties.
* Inspecteer regelmatig de schoenen op oneffenheden aan de binnenkant.
* Gebruik in plaats van een kruik liever slaapsokken of een extra deken.
* Wanneer u constateert dat er veranderingen ( gevoel of verkleuring)   plaatsvinden aan uw voeten neem dan direct contact op met de huisarts.
Wist u dat?
Als u als diabetespatiënt naar een medischpedicure gaat komt u in sommige gevallen in aanmerking voor een vergoeding
(tegemoetkoming) van de behandelingskosten?
Waaraan herken je diabetes?
Je merkt vaak eerst niet dat je diabetes hebt. Soms zijn er deze klachten: veel dorst, veel plassen, last van ogen (bijvoorbeeld wazig zien) , wondjes die slecht genezen of infecties die vaak terugkomen ( bijvoorbeeld blaasontsteking). Herkent u hier iets van? Ga dan even langs bij de huisarts.