Medisch Pedicure Lage Ham 90 , 5102 AD Dongen , tel: 0162-312881 Email: monique@medischpedicuredongen.nl
Home.Behandelingen.Prijslijst.Producten.Contact.Online afspraak.


Een extra service omdat het voor veel mensen moeilijk is hun eigen tenen te lakken. U kunt kiezen uit 12 verschillende kleuren.
Het is ook mogelijk om uw eigen kleur mee te nemen.
Uw gelakte nagels worden afgewerkt met een top coat zodat u langer plezier heeft van mooie nagels.               Lakken van teennagels
Nagellak
Wanneer nagellak is ontdekt, is niet precies bekend. Maar uit bronnen blijkt dat vrouwen al rond 5000 voor Christus met hun nagels bezig waren. En dan niet zozeer met het lakken ervan, maar er wordt gezegd dat Indiase vrouwen toen al hun vingertoppen met henna versierden.
Door de jaren heen zijn er allerlei verschillende mengseltjes en receptjes gebruikt, die dienden als nagellak. Chinese vrouwen maakten rond 3000 voor Christus hun lak van Arabisch gom, gelatine, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en eiwitten. En om een mooi rood-roze kleurtje te krijgen gebruikten ze geperste orchideeën en rozenblaadjes. Alleen een nadeel aan dit soort nagellak was dat deze uren moest drogen.
Wist u dat?
Rond 600 voor Christus brachten rijke vrouwen goud of zilver op hun nagels aan. Er waren zelfs bewakers die deze beschermden! De gouden- en zilveren nagellak stond symbool voor rijkdom en vrije tijd.